Sobre mi

Em dic Pepita Rodríguez Molinet. 

Nascuda a Barcelona, filla del Poble Sec i filla adoptiva de Sant Andreu.  


Soc treballadora social sanitària. Col·legiada 813 del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

Vaig estudiar a l 'ICESB i vaig aconseguir la meva primera feina com a treballadora social a la Unitat de Cremats de l' Hospital de la Vall d' Hebron. Era l'any 1983.

La feina em va entusiasmar i des de llavors soc una ferma defensora de les potencialitats del treball social hospitalari.

No obstant en aquells moments, una direcció excessivament rígida i poc permeable a lo psicosocial, no quadrava gaire amb el meu esperit inquiet i després de cinc anys de feina, quan es va fer la Reforma de l' Atenció Primària de Salut, vaig voler viure aquella revolució en primera persona i vaig tenir la oportunitat i la immensa sort de poder-ho fer.

Des d'aquell 1988 he passat per diferents equips d'atenció primària de salut (Casc Antic, Jaume Soler, Can Mariner i Poble Sec) , fins que al 2007, passo a coordinar l ' Àrea de Treball Social de l' Àmbit Barcelona ciutat de l' Institut Català de la Salut (ICS), compartint a l'inici aquesta funció amb l'assistencial i posteriorment  dedicada en exclusiva a la gestió.
A l' octubre de 2016 prenc la decisió de deixar les tasques directives que he desenvolupat durant 9 anys per tornar a fer assistència a un equip d' atenció primària, concretament al CAP Casernes, de Barcelona.

He treballat sempre a l' àmbit de la salut i això ha estat un fet crucial a la meva vida. El contacte amb les persones que pateixen malalties, la lluita per la vida, la invasió del dolor, la  superació, el contacte amb la mort... han configurat la meva manera d'entendre la vida i la professió. També la gran admiració que sento per tants professionals sanitaris que m'han contagiat l'interès per seguir aprenent i investigant sobre allò que fem.

Durant aquests anys de professió he fet també docència, a professionals sanitaris de l' ICS, a l' IES (Institut d' Estudis de la Salut), i  a la Universitat de Barcelona, a l' Ensenyament de Treball Social on en vàries èpoques he impartit docència com a professora associada.
També soc consultora del Màster Universitari de Treball Social Sanitari de la UOC.

He estat durant 8 anys membre del comitè de redacció de la RTS, Revista de Treball Social i des de ben joveneta he escrit uns quants articles, he fet unes quantes ponències a Congressos i Jornades, i he viscut intensament el Treball Social Sanitari.

Aquest any ha estat molt generós amb mi, he rebut de la ma del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya la Medalla d' Or al Treball Social 2017 a la Significació del Treball Social en el Moment actual i s' ha publicat el llibre, La Entrevista en el Trabajo Social de Teresa Rossell del què soc coautora en aquesta reedició actualitzada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario